Met de trein naar Londen

Eurostar route trein naar Londen

Routekaart reis met de trein naar Londen

Als je met de trein naar Londen wilt reizen, is de Eurostar je beste optie. Deze treinverbinding is momenteel de enige die rechtstreeks van Europa naar Engeland gaat. Je kunt opstappen op Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal. De trein maakt een stop in Brussel, gaat verder naar Lille, en rijdt in Calais de Kanaaltunnel in. Na de oversteek komt de trein boven de grond in Folkestone (Engeland) en vervolgt zijn reis direct naar Londen. Je komt aan op het St. Pancras station in Londen. Een directe rit van Amsterdam naar Londen duurt slechts vier uur, hoewel er ook reizen zijn met een tussenstop in Brussel.

Reistijd met de trein naar Londen

De snelste reistijd met de rechtstreekse Eurostar-trein tussen Amsterdam en Londen is ongeveer 4 uur en 10 minuten. Dit directe traject is vaak duurder, maar biedt een snelle en comfortabele reis zonder overstappen. Momenteel zijn er echter geen directe treinen beschikbaar vanwege werkzaamheden aan de terminal in Amsterdam Centraal. De rechtstreekse verbinding wordt begin volgend jaar hervat, met een nieuwe, ruimere terminal voor een verbeterde reiservaring.

Wanneer je via Brussel reist, duurt de totale reis ongeveer 5 uur. Dit kan iets korter of langer zijn, afhankelijk van de overstaptijd in Brussel, die meestal tussen de 40 en 45 minuten ligt. De Eurostar-reis tussen Amsterdam en Brussel duurt net geen twee uur, en van Brussel naar Londen ongeveer 2 uur en 10 minuten. Tijdens de overstap in Brussel-Zuid kun je naar de centrale hal lopen en de borden naar de Channel Terminal volgen bij sporen 1 en 2. Het station biedt diverse voorzieningen zoals broodjeszaken, snackbars, een supermarkt en een drogisterij, zodat je de wachttijd comfortabel kunt doorbrengen.

Check-in en Terminalinformatie

Voor de Eurostar-check-in wordt aangeraden om minstens 45 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Deze tijd is nodig voor veiligheids- en paspoortcontroles, zodat je zonder stress kunt instappen. De nieuwe terminal in Amsterdam Centraal, die begin 2025 opengaat, zal in de voormalige Amstelpassage liggen en biedt extra voorzieningen zoals een koffiecorner, winkels en een exclusieve Eurostar-lounge.

ReistijdRouteReistijdOpmerkingen
DirectAmsterdam – Londen3 uur en 40 minutenGeen directe treinen tot begin 2025
IndirectAmsterdam – Brussel – Londen4 uur en 45 minutenOverstap van 40-45 minuten in Brussel

Met de Eurostar trein naar Londen

eurostar logo

Het internationale karakter van Londen, zorgt er voor dat er door de jaren heen verschillende mogelijkheden in het leven zijn geroepen om Londen te bezoeken. Naast veerdiensten, is het ook mogelijk om naar de Engelse hoofdstad te vliegen, of kan je er voor kiezen om de hogesnelheidstrein, de Eurostar te nemen. In het bijzonder deze laatste optie heeft door de jaren heen sterk aan populariteit gewonnen. Dit niet alleen om het comfort waarop je kan rekenen, maar ook door de vele andere voordelen die een treinreis met zich meebrengt. De reistijd van Amsterdam naar Londen per trein is ongeveer 3 uur. De route gaat via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar Londen St Pancras International.

Aankomst op Station Londen St. Pancras

st pancras

Het station London St Pancras is het belangrijkste knooppunt voor de spoorwegen tussen de internationale Eurostar treinen en het binnenlandse treinverkeer in Engeland. Verschillende van Europa’s belangrijkste steden uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg worden op deze manier rechtstreeks met de Engelse hoofdstad verbonden. Vanaf London St Pancras is het volledige centrum uitstekend te bereiken. Dit onder meer door de aanwezigheid van het metrostation King’s Cross/St-Pancras welke net om de hoek is terug te vinden.

Goedkope hotels Londen: voor elk budget, overnachten in het centrum van Londen

Londen Hotel

Londen is één van de meest toeristische steden. Bovendien is het ook nog eens een bruisend zakencentrum waardoor er op vlak van accommodaties ruim voldoende mogelijkheden voorhanden zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxueus hotel of je eerder te vinden bent voor een gemoedelijk verblijf in een bed & breakfast of in een appartement, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.  Wil je er zeker van zijn dat je in Londen kan overnachten tegen een toegankelijke prijs? In dat geval wordt het aangeraden om een accommodatie buiten het centrum te boeken. Hier vind je eerder de goedkope hotels Londen.

Of via de trein naar Londen met auto

trein naar Londen met auto

Ook kun je via de autotrein naar Londen met de auto, hiervoor rijdt je eerst met de auto naar Calais. Bij Calais neem je vervolgens de autotrein richting Engeland. Deze oversteek duurt slechts 35 minuten en de trein rijdt door een tunnel onder het kanaal door.

Andere handige informatie voor een treinreis naar Londen

Openbaar vervoer in Londen

Openbaar vervoer in Londen

Londen staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van openbaar vervoer, waaronder de iconische rode dubbeldekkerbussen en de uitgestrekte London Underground, beter bekend als de Tube. Dagelijks maken miljoenen passagiers gebruik van deze efficiënte en veelzijdige vervoersopties, die cruciaal zijn voor de mobiliteit binnen de metropool.

Lees verder >

eurostar overstappen brussel

Overstap op Brussel

Brussel, het hart van Europa, biedt een gestroomlijnd overstapsysteem tussen verschillende vormen van openbaar vervoer, inclusief treinen, trams en bussen. Deze verbindingen maken het gemakkelijk voor reizigers en forenzen om snel en efficiënt door de stad en naar internationale bestemmingen te navigeren.

Lees verder >

Shoppen in Londen

Shoppen in Londen

Londen is een waar paradijs voor shoppers, met zijn wereldberoemde warenhuizen zoals Harrods en Selfridges die een breed scala aan luxeartikelen en designermerken aanbieden. Daarnaast bieden de levendige markten zoals Camden en Portobello Road unieke vondsten en vintage schatten, wat het winkelen in deze stad een unieke ervaring maakt.

Lees verder >

Hoe werkt de metro in Londen

Hoe werkt de metro in Londen

De metro van Londen, bekend als de ‘Tube’, is een uitgebreid ondergronds spoornetwerk dat cruciaal is voor het dagelijkse transport in de stad, met lijnen die alle grote wijken en attracties verbinden. Passagiers kunnen eenvoudig navigeren met behulp van een Oyster Card, een herlaadbare kaart die toegang biedt tot metro’s, bussen en andere openbaar vervoer diensten in Londen.

Lees verder >

Grootste warenhuis Londen

Grootste warenhuis Londen

Harrods in Londen, gevestigd in luxueuze Knightsbridge, is het grootste en meest beroemde warenhuis van de stad, en biedt een ongeëvenaarde winkelervaring met meer dan 330 afdelingen op zeven verdiepingen. Klanten vinden hier alles van haute couture en exclusieve juwelen tot gastronomische levensmiddelen en luxe huishoudelijke artikelen.

Lees verder >

Eurostar Londen Rotterdam

Eurostar Londen Rotterdam

De Eurostar biedt een snelle en efficiënte treinverbinding tussen Londen en Rotterdam, waardoor passagiers in ongeveer 3 uur en 30 minuten de afstand tussen deze twee belangrijke Europese steden kunnen overbruggen. Deze route is ideaal voor zowel zakenreizigers als toeristen die snel en comfortabel willen reizen, met het voordeel van inchecken in het stadscentrum.

Lees verder >