st pancras

Aankomst op St. Pancras Londen Station

Wanneer je met de Eurostar vanuit Nederland naar Londen reist, is St. Pancras International je aankomststation. Dit indrukwekkende en historische station is niet alleen een belangrijk vervoersknooppunt, maar ook een architectonisch meesterwerk. In deze blog vertellen we je alles over je aankomst op St. Pancras, hoe je verder reist naar het centrum van Londen, en geven we tips voor je terugreis naar Nederland.St. Pancras: Een Historisch en Modern Wonder

St. Pancras: Een historisch en modern wonder

St. Pancras International, ook bekend als London St. Pancras, is een van de meest iconische stations ter wereld. Het station werd oorspronkelijk geopend in 1868 en heeft sindsdien verschillende renovaties ondergaan. Het combineert prachtige gotische architectuur met moderne faciliteiten, waardoor het zowel functioneel als visueel verbluffend is. Met zijn hoge gewelfde plafonds, imposante gevel en ruime perrons, is St. Pancras een bestemming op zich.

Aankomst op St. Pancras Station

Bij aankomst op St. Pancras International met de Eurostar, kom je aan in het internationale gedeelte van het station. Dit gebied is speciaal ontworpen voor Eurostar-reizigers en biedt diverse faciliteiten zoals winkels, restaurants en wachtruimtes.

 • Waar Je Aankomt: Eurostar treinen komen aan op de hogesnelheidsperrons aan de achterkant van het station. Volg de borden naar de aankomsthal waar je door de paspoortcontrole gaat en je bagage kunt ophalen.
 • Naar Het Centrum van Londen: Vanaf St. Pancras kun je eenvoudig naar het centrum van Londen reizen. Gebruik de London Underground (de Tube) om snel en efficiënt je bestemming te bereiken. St. Pancras is een knooppunt voor verschillende metrolijnen, waaronder de Northern Line, Victoria Line, Hammersmith & City Line, Circle Line en Metropolitan Line. Volg de borden naar de metro en kies je gewenste lijn.
ReismogelijkheidBeschrijving
Northern LineVerbindt je met belangrijke stations zoals King’s Cross, Euston, en Leicester Square.
Victoria LineSnelle verbinding naar Oxford Circus en Victoria Station.
Hammersmith & CityVerbindt je met stations zoals Liverpool Street en Paddington.
Circle LineGemakkelijke toegang tot toeristische hotspots zoals Westminster en Tower Hill.
Metropolitan LineReist naar belangrijke bestemmingen zoals Baker Street en Aldgate.
BussenTalrijke buslijnen stoppen bij St. Pancras, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot verschillende delen van de stad.
Taxi’s en RidesharingTaxi’s zijn altijd beschikbaar buiten het station, evenals ridesharing-opties zoals Uber, ideaal voor reizigers met veel bagage of voorkeur voor direct vervoer.

Terugreis: Van St. Pancras naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland moet je weer instappen bij de Eurostar-terminal in St. Pancras. Hier is wat je moet weten:

 • Inchecken: Zorg ervoor dat je minimaal 45-60 minuten voor vertrek aanwezig bent. Volg de borden naar de Eurostar check-in, waar je door de veiligheidscontrole en paspoortcontrole gaat.
 • Wachtruimte: Nadat je door de controles bent, kom je in de wachtruimte met diverse winkels en eetgelegenheden. Hier kun je ontspannen tot het tijd is om aan boord te gaan.
 • Vertrekperron: De Eurostar treinen vertrekken meestal vanaf de hogesnelheidsperrons, dezelfde perrons als bij aankomst. Controleer de informatieborden voor de exacte vertrektijd en het perronnummer.

Eten op St. Pancras Station

St. Pancras station biedt een breed scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd of een snack voor je verder reist.

 • Restaurants: Er zijn diverse restaurants zoals Le Pain Quotidien en Carluccio’s waar je rustig kunt eten.
 • Cafés en Snacks: Voor een snelle hap kun je terecht bij ketens zoals Pret A Manger en Starbucks.
 • Specialiteiten: Probeer ook de lokale specialiteiten zoals een traditionele Britse pie of een verse croissant bij Paul.

Extra tips voor je reis

 1. Plan Vooruit: Zorg ervoor dat je al je reisdocumenten en tickets bij de hand hebt om de controles soepel te laten verlopen.
 2. Gebruik de App: Download de Eurostar app voor realtime updates over je reis en eventuele wijzigingen.
 3. Reis Buiten de Spits: Als je de drukte wilt vermijden, reis dan buiten de spitsuren. Dit maakt je ervaring aangenamer en vaak sneller.
 4. Bagagekluisjes: St. Pancras heeft bagagekluizen waar je je spullen veilig kunt opbergen als je nog even de stad in wilt voordat je vertrekt.
 5. Winkelen: Het station heeft ook diverse winkels waar je last-minute aankopen kunt doen, van boeken tot souvenirs.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid voor je reis van en naar St. Pancras International. Geniet van je reis en ontdek alles wat Londen te bieden heeft!

Vergelijkbare berichten